Dizajn in programiranje plezališča Copyright
Pregled programov, plezanje za otroke, plezalni tečaji in tabori Plezalne igre Šola plezanja za otroke Plezalni tabori Plezalni tečaji Vodena plezalna vadba Izobraževanje po meri Športni dnevi
Dogajanje v virtualnem plezališču

Plezalne šole za otroke in mladino

Šola plezanja je namenjena otrokom in mladini starim od 6 do 20 let. Programi so razdeljeni na Malo začetno šolo plezanja, Začetno šolo plezanja in različne skupine izkušenejših plezalcev. Plezanje poteka od 16. septembra do junija. Septembra so dnevi odprtih vrat. Mlajši otroci obiskujejo plezalne igre.

 

Podrobne informacije o programih se nahajajo na preglednici programov v letu 2013 / 2014

 

Mala začetna šola plezanja

Namenjena je otrokom starim od 6 do 9 let. Plezanje poteka enkrat tedensko na nizki plezalni steni ob torkih (1 in 2 razred) in četrtkih (3 in 4 razred) od 15:30-17.00 na OŠ Tone Čufar (Ljubljana Center) ali sredah (1 do 4 razred) od 16:30-18:00 na OŠ Valentina Vodnika (Ljubljana Šiška). Cena programov je 140eur / tromesečje.

 

Začetna šola plezanja za otroke in mladino

Plezanje v tej skupini je namenjeno otrokom starim od 8 do 12 let (za starejše so programi opisani med rekreativnimi skupinami). Šola poteka enkrat ali dvakrat tedensko na veliki in mali plezalni steni. Treningi na veliki steni so primerni tako za otroke, ki so pred tem plezali v Mali začetni plezalni šoli, kot tudi za tiste, ki prvič plezajo na veliki steni. 

Udeleženci treningov na veliki steni dobijo vso potrebno plezalno opremo. Treningi na visoki steni potekajo v vojašnici Edvarda Peperke, na nizki pa na OŠ Valentina Vodnika in na Urban Roofu.

 

Visoka plezalna stena vojašnica:

 

Nizka plezalna stena

 

Rekreativne skupine

Rekreativne skupine so namenjene mladini nad 12 let. Treningi potekajo od enkrat do trikrat tedensko. Pridružijo se nam lahko tudi začetniki.

 

Visoka plezalna stena

 

Nizka plezalna stena

 

Tekmovalne skupine

Namenjena je najbolj motivirani mladini, ki pleza trikrat do štirikrat tedensko, najmanj enkrat mesečno plezajo v naravi in obiskujejo tekme. Treningi potekajo ob torkih na Gimnaziji Šiška 15:00 - 17:00, četrtkih na veliki steni v Novih Jaršah 19:00 do 22:00 in petkih na Parmovi od 16:30 - 18:00.

 

Pogoji za udeležence tekmovalne skupine: trenirajo 3x tedensko,pričakuje se udeležba na tekmovanjih. Tekmovalo se bo na Zahodni ligi, po dogovoru tudi na Državnem prvenstvu. 

 

Mesečni plezalni izleti

Izleti v naravna plezališča za vse mladoletne člane, ki plezajo na visokih stenah in so starejši od 7 let potekajo enkrat mesečno. Podrobne imformacije o plezalnih izletih za mladino.

 

Plezalni tabori

Večkrat letno organiziramo večdnevne plezalne tabore za mladoletne. Več informacij o plezalnih taborih.

 

 

Programe delno financira Mestna občina Ljubljana.


Ključne besede:

dijaki, FRS, Ljubljana, OŠ Tone Čufar, OŠ Valentin Vodnik, Parmova, plezalna šola, plezalni izlet, plezalni tabor, plezanje za otroke, športno plezanje, Urban Roof

Plezališče Plezanje - podsteno.si
Kontakt telefonska številka Kontakt email naslov zelis@podsteno.si