Dizajn in programiranje plezališča Copyright
Dogajanje v virtualnem plezališču

Jesenska mladina

Letošnje leto smo plezanje v skali za mladino zajeli z veliko žlico. Plezanje v naravi predstavlja pravo dodano vrednost plezanju na umetni steni. Vsaj enkrat mesečno imamo plezalne izlete v naravo (na zgornji povezavi je seznam vseh bodočih izletov z dodatnimi informacijami). Mladina je navdušena.
Po prvem izletu v Belvi je bil na vrsti Kotečnik. Nekateri so imeli še neporavnane dolgove iz poletnega tabora, spet drugi so brez težav našli nove projekte. Maruša, Gaja, Jaka, Peter, Anej, Timna, Staš, Bor, Ruben, Špela in Dave smo plezali v sektorju Nos in Oboki. Za borbenost in dobre vzpone je potrebno čestitati vsem. Staša, pa je vredno še posebej izpostaviti saj je uspešno vpel vrh v Zlati strehi, njegovi prvi 7b.
Tabor v Ospu je bil zaradi sumljive vremenske napovedi pod velikim vprašajem, toda ob tedenskem zamiku je zadeva srečno pod streho. Tri dni za 14 srečnih mladincev v Ospu, Mišji, Črnem Kalu in Črnotičah so minila kot bi mignil. Prvi dan smo lovili sonce v Babni in nabirali plezalne kilometre. Večer smo preživeli ob igrah in plezalnih filmih. Naslednji dan smo za jutranjo telovadbo odšli pogledat zalito Osapsko jamo in sanjali o DWSju. Polovica ekipe je plezala v Črnem Kalu, drugi v Mišji peči. Večer smo obarvali z učenjem tehnike plezanja večraztežajnih smeri. Da mladina ni od muh je pokazala v stropu hiše, kjer so preplezali svojo prvo večraztežajno smer =). Zadnji dan smo šli pogledat jamo v Črnotičah, kjer je možno balvanirati. Nekaj mokrih oprimkov in zavesa dežja pred vhodom v jamo ni pretirano motila dogajanja. Super je bilo, se vidimo med zimskimi počitnicami!
Soboto 10. novembra smo ponovno plezali v skali. Tokratna destinacija Vipava je ponudila zanimivo plezarijo. Po strmem dostopu po melišču smo prišli v sektor Rumena stena. Dolge smeri po drugačni skali so zanimiva popestritev. Dolžina plezanja se ne šteje v številu smeri ampak preplezanih metrih. Mladina je ponovno nanizala lepo število dobrih vzponov na pogled, Anej (9 let) je v poštenem 6c NP dokazal, da zna plezati. Kakšen odlomljen stop, kaplja dežja in trenutki lenobe niso imeli večjega vpliva na vzdušje.
Mladina je zakon!


Ključne besede:

Kotečnik, Osp, plezalni izleti, plezanje za otroke, prvonovemberski plezalni tabor, Vipava


Plezališče Plezanje - podsteno.si
Kontakt telefonska številka Kontakt email naslov zelis@podsteno.si